уторак, 19. мај 2015.

Zlato, srebro i biserni prah u kemama


hialuronska kiselina, karoten, vitamini C i E ...)  dopru do najdubljih slojeva kože, do kojih inače nebi došli.

 Rezultat apsorpcije svih ovih hranljivih  sastojaka je pojačana cirkulacija, razmena materija, bolji metabolizam, pojačan  tonus i mnogo veća otpornost kože na spoljašnje uticaje.

Istraživanja pokazuju da,  na primer,  jedinstvena kombinacija  mikro-zlata, ulja koštica grožđa i zelenog čaja, algi i aloje čini vrlo moćan anti-oksidantni  kompleks koji je nekoliko puta efikasniji za kožu od kozmetičkih monokomponentnih i dvokomponentnih tretmana sa vitaminom C i  vitaminom E.

Zlato i zlatne niti imaju sve širu primenu i u estetskoj hirurgiji, gde se čak i ugrađuju u kožu prilikom hiruških zahvata, upravo zbog svog uticaja na usporavanje procesa starenja i podsticanja procesa regeneracije.



Pripadnice lepšeg pola danas mogu bez problema da se opskrbe kozmetikom koja u sebi sadrži zlato i to od sapuna do tonika, mleka za telo i različitih krema baziranih na ovom plemenitom metalu
.
Sapuni se prave od devičanskog maslinovog ulja s dodacima eteričnih ulja i listića od 23 karatnog zlata. Ipak, najveća pažnja, naravno, poklonjena je proizvodnji krema. 
Kreme u vidu perlica koje u sebi sadrže zlatne niti, često i prah od bisera o kom će kasnije biti reči, preporučuju se damama koje imaju normalan, ili suvi tip kože, jer izuzetno zadržavaju vlažnost i stimulišu metabolizam kože. Ove kreme, budući da su izuzetno hidrantne, pružaju mogućnost da budu i odlična podloga  za šminku na suvoj koži.

Ženama koje imaju mešovitu, ili masnu kožu preporučuju se kreme sa sadržajem zlatnih niti , algi i aloje. Ekstrakt aloje nosi u sebi minerale i vitamine koji kožu čine vlažnom i glatkom. U njemu ima alkaloida i aminokiselina, koji zatežu kožu i odstranjuju višak sebuma. Kreme sa ovakvim sadržajem imaju antioksidans efekat,  otklanjaju višak masnoće na licu, a odlične su i za tretiranje takozvane T zone lica (čelo, nos i brada – koji su obično i najmasniji delovi)

Tonik uglavnom predstavlja fluid sa zlatnim nitima za dodatno zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Koristi se i za održavanje vodenog balansa, a često se upotrebljava kao dopuna tretmanu zatezanja lica. Važno je napomenuti da ovakve vrste tonika ne služe za čišćenje kože, nego se koriste zajedno da odgovarajućom kremom u sinergiji.

Mleko sa zlatnim nitima ima dvostruku ulogu čišćenja i nege lica i kože vrata. Ono obezbeđuje da preparati duboko prodru u kožu i temeljno je očiste od prljavštine, šminke, viška sebuma i ostale nečistoće na licu. 


Kolekcije za negu mlade kože pored aktivnih biljnih sastojaka mogu sadržati  i bio-srebro... 
Srebro se još u starom Egiptu koristilo kao najdelotvorniji prirodni  antiseptik i dezificijens. Ono ne..



 samo da reguliše sekreciju sebuma (masnoće), balans suve i masne kože, već vrši apsorpciju i eliminisanje kožnih bakterija i  fermenata, što je posebno značajno za kožu sklonu aknama, bubuljicama i upali. Srebro u sadejstvu sa prirodnim sastojcima u ovim preparatima ima  ulogu prirodnog antiseptika koji iščišćava, revitalizuje kožu, sprečava  stvaranje akni i starenja kože.

Za koloidno srebro mnogi stručnjaci tvrde da je moćan prirodan antibiotik neškodljiv za zdravlje.

Čudesna antiseptička i antibiotska svojstva srebra poznata su još od davnina.
U vreme dok je svetom harala kuga, opaženo je da su ljudi, koji su vodu za piće čuvali u srebrnim posudama, bili neuporedivo manje izloženi riziku oboljevanja od te pošasti.

U nedostatku drugih sredstava, američki doseljenici imali su običaj da vodu za piće  sterilišu tako što u nju ubace srebrni dolar.
I zaista, kroz istoriju, brojni su primeri delotvornosti koloidnog srebra u borbi protiv parazita, bakterija, virusa i gljivica.

Prvo standardizovano koloidno srebro proizvedeno je 1924., i u to vreme naveliko se koristilo kao moćno sredstvo u borbi protiv bolesti.
Brojnim ispitivanjima dokazano je da svi patogeni organizmi, uključujući i one otporne na antibiotike, u prisutnosti koloidnog srebra ne mogu preživeti duže od šest minuta.
.
U koloidnom obliku, srebro je potpuno netoksično, ne oštećuje organe ni enzime u tkivima. Osim što se pokazalo delotvornim u lečenju mnogih bolesti, može služiti i  kao preventivno sredstvo.

Ujedno, sa kozmetološke i dermatološke strane, srebro podstiče oporavak tkiva, zaceljenje rana i  poseduje odlična regenerativna svojstva prilikom lečenja opekotina. Krema sa sulfasalazin - srebrom je i kod nas u registru lekova, namenjena za tretman opekotina.
Otkriveno je da manjak srebra u organizmu znatno usporava regeneraciju kostiju.
Između ostalog, ustanovljeno je i da srebrni ioni podstiču proizvodnju belih krvnih zrnaca, koje telu pomažu u uništavanju čak i ćelija raka.

Sa kozmetičkog aspekta primene, koloidno srebro će omekšati otvrdnulu kožu stopala, ukloniti gljivice, pomoći kod žuljeva, očistiti i prolepšati ten, oporaviti vlasište i kvalitet kose.

Njime možemo suzbiti prekomerno znojenje nogu, ili ga upotrebljavati kao zdravu zamenu za dezodoranse.

Također dobro se pokazao i kao sredstvo za smirivanje svraba nakon ujeda insekta, ili posle brijanja / depilacije.

Koloidno Srebro utiče na regeneraciju tkiva i ubrzava zarastanja rana i opekotina, pa u kombinaciji sa vitaminom E i pantenolom pomaže u obnavljanju oštećene kože.  Kod posekotina, ubrzano će zaustaviti krvarenje.

Međutim...
Novija  farmaceutska medicina  je srebro kao sastojak krema i rastvora za oralno uzimanje odbacila pre par decenija, jer navodno nije bilo dovoljno delotvorno, a smatrano je  čak i opasnim za zdravlje. Njegova upotreba u SAD-u  je potpuno  zabranjena, iz razloga što može izazvati argiriju - odnosno, plavo-sivi ten kože, kao posledicu vezivanja srebra za pigment kože.  Reč je o kozmetičkom efektu koji nema nikakav štetan učinak po zdravlje, ali vizuelno siva boja kože zaista nikako nije prihvatljiva. 
Ovoj pojavi su obično skloni oni kojima u kontaktu sa kožom i sebumom srebrni nakit potamni, te svakako treba da izbegavaju ovakvu vrstu preparata. 
Šta se tu zaista dešava? Nakon dugotrajne upotrebe koloidnog srebra u neprilagođenoj koncentraciji, dolazi do deponovanja srebra pod kožu koja vremenom dobija specifičnu plavu, ili pepeljastu boju. Izlaganje ćelija pojedinih tkiva i organa uticaju srebra može poremetiti i normalne imune procese organizma kod autoimunih oboljenja.
Promet preparata koji sadrže srebro u EU je uređen posebnim regulativama, dok je u SAD zabranjen od strane FDA, Uprave za hranu i lekove pri američkom Ministarstvu za zdravstvene i ljudske usluge.
Iz svega toga proizilazi da preparati srebra nisu za svakoga i da mora strogo da se vodi računa o doziranju, dužini aplikacije i koncentraciji srebra u kozmetici i preparatima uopšte. Umereno korišćenje i blaga formulacija mogu doneti vrlo delotvorne efekte na kožu i celokupno zdravlje organizma.

Biserna prašina sadrži bogati kompleks amino- kiselina i mikroelemenata, obogaćuje kožu  hranljivim materijama 
koje mogu da poboljšaju regeneraciju ćelija, štiti od obrazovanja pigmentnih tački, čineći kožu savršeno čistom, svežom i glatkom. Kreme sa bisernim prahom imaju dobro anti-inflamatorno dejstvo. Ovaj sastojak u kozmetici sprečava i lomljivost noktiju. 

Skupocene perle iz školjki usitnjene su do najfinijeg praha i veoma su korisne za lečenje osteoporoze, nesanice i akni, ali i za jačanje imuniteta. Često se upotrebljavaju u kombinaciji sa preparatima zlata, ili srebra.
Biserni prah, ne zamenjuje medikamentoznu terapiju za lečenje npr. osteoporoze, već se koristi kao njena dopuna, tačnije kao dopuna ishrani obolelih od ove
 koštane bolesti.

 Kalcijum iz bisernog praha i korala ima četiri puta veću bioiskoristljivost u odnosu na kalcijum iz drugih izvora, a posle resorpcije ugrađuje se u koštano tkivo bez ostatka.
Osim kalcijuma, biseri sadrže još 30 minerala korisnih za zdravlje, kao što su cink, gvožđe, bakar, selen. Od retkih minerala u bisernim perlama može se naći i titan, koji u bisernom prahu omogućava i prirodnu zaštitu kože od ultraljubičastog zračenja i smanjuje alergijske reakcije na sunce. Prisustvo 15 aminokiselina od kojih su neke esencijalne, jača imunitet i oslobađa kožu od toksina.

 Biserni prah još izbeljuje i regeneriše kožu, uklanja fleke, sasušuje akne, reguliše proizvodnju sebuma (masnoća lojnih žlezda)... Stavljanjem bisernog praha u preparate za 

svakodnevnu negu kože smanjuju se ožiljci i dubina bora. Ako se koristi kao maska za masnu kožu, preporučuje se
 upotreba od dva do tri puta nedeljno, a za suvi tip kože -  jednom nedeljno.
Na oboleloj sluzokoži usta smanjuje zapaljenje i ulceracije.
Kombinacija minerala u bisernom prahu smanjuje i neke sistemske bolesti koje nemaju direktne veze sa kozmetologijom i dermatologijom  kao npr. nervnu napetost i nesanicu.
Odaberite za sebe pravu kombinaciju i povećajte delotvornost kozmetike odabirom nekog preparata na bazi plemenitih metala, ili bisernih čestica.  Njihov učinak, shodno tipu kože i njenim problemima, sigurno neće izostati.
                                                                                            Za Vaš dobar izgled....

Нема коментара:

Постави коментар