уторак, 19. мај 2015.

Sluzi puža u kozmetici


Kozmetički znalci tvrde da sluz puževa daje efekte estetske hirurgije: učvršćuje kožu, redukuje bore i ožiljke od akni, ali na prirodan način - bez skalpela i anestezije.

U Staroj Grčkoj je, još pre oko 400 godina p.n.e., Hipokrat koristio zgnječene puževe sa kiselim mlekom za smanjivanje upale na koži.

Saloni ulepšavanja u Japanu, Južnoj Koreji i na istoku Rusije su oduvek imali “snail-facial” u svojoj ponudi. Ovaj neobičan  kozmetički tretman se u poslednjih deset godina proširio  Južnom Amerikom, u SAD, kao i po Evropi. Za to su zaslužni uzgajivači puževa na farmama u Čileu, jer su primetili da im je koža na rukama glatka, a da rane i ogrebotine veoma brzo zaceljuju, te da im se koža brzo oporavlja od ožiljaka.  To otkriće je podstaklo i zaintrigiralo mnoge - od istraživača i naučnika, pa sve do vodećih svetskih proizvođača kozmetike, dermatologa, i na posletku potrošače.

Predstavljena kao pravo čudo u kozmetičkoj industriji – puževa sluz sa svojim blagotvornim...


Kada dođe u kontakt sa ljudskom kožom, allantoin deluje tako što regeneriše ćelije kože, podstiče njihovo obnavljanje, neutrališe ožiljke i smiruje prisustvo upale. Takođe izuzetno dobro vlaži kožu.

Kolagen, predstavlja osnovno vezivno tkivo kože koje spaja ćelije i čuva njihovu kompaktnost i čvrstinu.

Elastin, kao što i sam naziv elementa asocira, daje koži elastičnost i čuva njenu otpornost i vitalnost.

Tretman puževima kod nas za sada možete priuštiti u retkim ekskluzivnim salonima lepote. Inače smatra se da je to i najbolji vid ovog tretmana, jer sveža sluz ima u sebi najviše blagotvornih komponenti, ne mora da se konzervira i obrađuje. Devedesetominutni tretman podrazumeva da vam terapeut ručno nanosi puževe, pomičući ih po licu, čime se direktno nanosi neobrađena puževa sluz.

Komentari onih koji su probali tretman je da je isprva čudan osećaj, a zatim je ugodno i relaksirajuće.



Нема коментара:

Постави коментар